Dari Umno Fairus Datang Kpd Umno Dia Kembali-ALFATIHAH

Dari Umno Fairus Datang Kpd Umno Dia Kembali-ALFATIHAH
Syukur Fairus Keluar Keadilan-Dr Syed Husin

Akhbar Cina Dah Lama Kata Fairus Gagal

Akhbar Cina Dah Lama Kata Fairus Gagal

JOM PI RAMAI-RAMAI

JOM PI RAMAI-RAMAI

Ingatlah YB Pakatan

" Kepada yang bergelar YB - YB Pakatan, SAMM nak beritahu kerana 'kerja bodoh' anak mudalah sejak 1998 (dan pejuang sebelum itu) kamu nikmati kerusi YB itu. Sekarang semuanya telah Najib perkuda terpulang nak duduk atau bangkit melawan. " - Che'Gu Bard

Isnin, Jun 22, 2009

Siri 94 : Johari tetap dipecat, biar dibantah PKR

.
Ketua Wip MPSP Johari Kassim tetap akan dipecat oleh Kerajaan Negeri Pulau Pinang berhubung tindakannya mengetuai ahli Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP) dari PKR memboikot majlis angkat sumpah perlantikan Yang Dipertua MPSP Mokhtar Mohd Jait, 4 Jun lalu, biarpun keputusan itu dibantah oleh PKR negeri.

Sumber menyebut Ketua Menteri Lim Guan Eng telah pun mengarahkan Setiausaha kerajaan negeri Datuk Zainal Rahim Seman mengeluarkan surat arahan rasmi kepada YDP MPSP agar menghalang Johari daripada menghadiri sebarang mesyuarat ahli majlis MPSP.

Difahamkan sehingga kini Johari masih menghadiri mesyuarat jawatan kuasa kecil MPSP yang dipengerusikan oleh Mokhtar.

Tindakan itu dianggap sebagai langkah awal kerajaan negeri untuk memuktamadkan tindakan memecat Johari seperti diputuskan pada mesyuarat kerajaan negeri pada minggu lepas.

Namun, keputusan itu ditangguhkan sehingga minggu ini bagi memberi ruang kepada Timbalan Ketua Menteri 1 Mansor Othman mencari jalan penyelesaian terbaik melalui saluran dalaman parti.

Mansor adalah Timbalan Pengerusi Perhubungan PKR negeri yang juga ADUN Penanti.

Tindakan Johari bukan sahaja mencalarkan imej kerajaan negeri, bahkan juga mencalarkan imej Mansor yang mengumumkan perlantikan Mokhtar sebaik beliau mengangkat sumpah sebagai TKM 1, sehari sebelum itu.

Johari dalam kenyataan medianya selepas itu mendakwa Lim Guan Eng memperalatkan Mansor untuk mencari helah atas keputusannya itu dengan meletakkan 'kesalahan'

Maknanya belum sempat Mansor 'bernafas' dengan jawatan barunya, Johari telah meletupkan 'bom' yang menyesakkan Mansor.

Selain Johari, turut memboikot adalah Che Mat Hashim iaitu timbalan ketua bahagian Permatang Pauh, Amir Ghazali Ketua AMK Permatang Pauh, Mahamad Hashim ketua bahagian Tasek Gelugor, Zaini Awang ketua bahagian Kepala Batas, Rynu Shanmugam dan Goh Choon Aik.

Sementara seorang ahli majlis Mohd Kamil Abu Bakar sedang bercuti bersama keluarganya di Kelantan.

Hanya Ketua Bahagian Bagan Farid Arshad yang menghadiri majlis angkat sumpah berkenaan.

Difahmakan PKR negeri yang diketuai Zahrain Mohd Hashim akan tetap mempertahankan tindakan Johari.

BERKATALAH BENAR WALAUPUN PAHIT !