Dari Umno Fairus Datang Kpd Umno Dia Kembali-ALFATIHAH

Dari Umno Fairus Datang Kpd Umno Dia Kembali-ALFATIHAH
Syukur Fairus Keluar Keadilan-Dr Syed Husin

Akhbar Cina Dah Lama Kata Fairus Gagal

Akhbar Cina Dah Lama Kata Fairus Gagal

JOM PI RAMAI-RAMAI

JOM PI RAMAI-RAMAI

Ingatlah YB Pakatan

" Kepada yang bergelar YB - YB Pakatan, SAMM nak beritahu kerana 'kerja bodoh' anak mudalah sejak 1998 (dan pejuang sebelum itu) kamu nikmati kerusi YB itu. Sekarang semuanya telah Najib perkuda terpulang nak duduk atau bangkit melawan. " - Che'Gu Bard

Ahad, Mei 17, 2009

Anifah Aman buka cerita Altantuya pada Hillary Clinton

Hishamuddin Rais ( Tukar Tiub )

Bodoh ini ada berbagai-bagai. Masok sekolah, masuk maktab, masuk pondok, masuk kuliah atau masuk universiti tidak akan menjamin dapat menghilangkan kebodohan. Ini telah terbukti kelmarin apabila Menteri Luar Malaysia telah menunjukkan kebodohannya yang amat sangat dihadapan wartawan antarabangsa di Washington DC.

Ketika sidang akhbar bersama Setiausaha Negara Amerika Puan Hillary Clinton, Mamat ini telah membuka cerita Altantuya secara resmi. Ini bermula apabila ada soalan dari wartawan yang ingin bertanya tentang dasar kerajaan Amerika terhadap kes pertuduhan ke dua ke atas Anwar Ibrahim.

Kerajaan Amerika dalam laporan tahunan telah menerangkan bahawa kes ini adalah kes rekaan. Tuduhan ke atas Anwar Ibrahim dirancang dengan tujuan untuk memastikan United Malays National Organisation dan kuncu-kuncunya dalam Barisan Nasional selamat. Dasar kerajaan Amerika ini masih tidak berubah.

Puan Hillary Clinton ketika menjawab tidak pun menyebut nama Anwar Ibrahim kerana beliau berdiplomasi dan mewakili kerajaan. Hillary hanya menyatakan bahawa dasar lama itu masih dipakai. Tetapi Mamat yang mengaku dirinya bekerja sebagai Menteri Luar Malaysia ini telah terbarai dan tercirit mulutnya.

Dengan gigi tersengeh, Mamat ini bergebang panjang dan bercerita tentang Perak, tentang harga durian, tentang harga petai, tentang harga telor masin, tentang Pak Man Telo, tentang kedai bundle. Mamat ini betul betul macam penceramah politik yang dapat mikropone tetapi tak tahu bila hendak berhenti.

Perit Mamat ini. Bodoh Mamat ini. Kalau betul cerita yang Mamat ini telah dilamar oleh Anwar Ibrahim untuk menjadi bakal Timbalan Perdana Menteri dalam kerajaan Pakatan Rakyat, maknanya adalah lebih selamat kalau Rahim Tambik Kecik jadi guru besar di Sekolah Tun Fatimah.

Mamat ini sedang nyawa-nyawa ikan. Dalam masa yang tidak lama Mamat ini pasti akan diberhentikan.

Kenapa ? Tak kan tak tahu. Bik Mama mesti marah menyinga. Potong stim tak dapat bergambar di Rumah Puteh.

Tanpa ditanya, tanpa disoal, tanpa diherdik – si Mamat ini telah bercerita tentang gadis cun Altantuya di hadapan Puan Hillary Clinton.

Tidak ada sesiapa yang bertanya tentang penglibatan Najib dalam kes pembunuhan Altantuya – tup tup Mamat ini bercerita yang si Anwar Ibrahim ada bukti yang Najib terlibat. Mamat ini dengan gagah berani berkata bahawa dia sedang menunggu bukti dari Anwar Ibrahim.

Ya! Ampoon kenapa bodoh sangat Mamat ini. Kalau macam ini lebih baik Zainuddin Mydin jadi pensyarah English Literature.

BERKATALAH BENAR WALAUPUN PAHIT !