Dari Umno Fairus Datang Kpd Umno Dia Kembali-ALFATIHAH

Dari Umno Fairus Datang Kpd Umno Dia Kembali-ALFATIHAH
Syukur Fairus Keluar Keadilan-Dr Syed Husin

Akhbar Cina Dah Lama Kata Fairus Gagal

Akhbar Cina Dah Lama Kata Fairus Gagal

JOM PI RAMAI-RAMAI

JOM PI RAMAI-RAMAI

Ingatlah YB Pakatan

" Kepada yang bergelar YB - YB Pakatan, SAMM nak beritahu kerana 'kerja bodoh' anak mudalah sejak 1998 (dan pejuang sebelum itu) kamu nikmati kerusi YB itu. Sekarang semuanya telah Najib perkuda terpulang nak duduk atau bangkit melawan. " - Che'Gu Bard

Isnin, Disember 01, 2008

Siri 13 : Anwar bengang - perolehi bukti SMS, Fairus mengemis RM20 ribu

Pada 25 November lepas Anwar Ibrahim tergesa-gesa menelefon si budak Fairus yang berada di China, mengikuti rombongan perdagangan kerajaan negeri Pulau Pinang ke negara berkenaan yang diketuai Lim Guan Eng.

Mereka berlepas dari lapangan terbang Bayan Lepas awal pagi Isnin 24 November dan kembali tanah air pada 27 November, Khamis.

Mengapa Anwar tergesa-gesa terpaksa menelefon si budak Fairus ?

Semuanya gara-gara beliau menerima bukti SMS bahawa TKM 1 sedang mengemis RM 20 ribu untuk dirinya sendiri daripada pihak tertentu di Kuala Lumpur dan pihak berkenaan sedang menimbang untuk laporkan kes tersebut ke Badan Pencegah Rasuah (BPR).

Menurut sumber sahih, Anwar melenting marah, memberi amaran keras terhadapnya termasuk menyoal isu si budak Fairus mengemis kereta BMW berharga RM275,000,00 daripada pihak tertentu.

Bagaimanapun, tidak ubah seperti si Saiful dan si Ezam, si budak Fairus bersumpah palsu menafikan semuanya itu, dan menganggap perkara itu fitnah.

Namun kerana terdesak selepas dimarahi Anwar si budak Fairus kemudiannya menghantar SMS lain kepada pihak berkenaan membatalkan ‘urusniaga’ mereka.


Dan SMS itulah yang mengesahkan kepada Anwar bahawa si budak Fairus menipu dan bersumpah palsu, membuktikan dia seorang yang pelahap serta tidak layak sebagai TKM 1.

Kami perturunkan bukti SMS daripada si budak Fairus kepada pihak berkenaan pada 25 November lalu, yang kami rahsiakan identiti mereka buat masa ini.

Askum, I need your kindly assistance, I need to use some 20K for a specific purposes.Pls assist.

I’m giving u my maybank acc:164016986970. Saya la ni berada di China. Saya amat berharap bantuan utk depositkan ke dlm acc tu hari ni atau esok. Tlg reply ye.

Segala kerjasama & budi baik tuan didahului jutaan terima kasih.Saya menanti reply.


For your info, regarding the car, I have arranged for it already.It just that I need to have your help regarding my previous SMS to you.Pls reply.

Selepas Anwar mendapat maklumat, beliau lantas menelefon dan memarahinya di China. Bagaimanapun seperti biasa, si budak Fairus bermatian menafikan SMS tersebut.

Namun kerana kedungulannya dan kekuatirannya, slepas dimarahi Anwar, si budak Fairus lantas membatalkan ‘urusniaga’ mereka dengan menghantar SMS berikut kepada koporat berkenaan :

Just to inform, regarding the assistant tu. Tak apa.Tak perlulah. Saya ikhtiar sendiri.Tq.Tentang kereta tu tak pa. Saya dah urus sendiri.Tk.

Dan SMS tersebut kemudiannya di“forward”kan kepada Anwar- bukti penipuan si Fairus.

Mungkin ada yang keliru, tidak yakin, mana mungkin sebodoh itu si budak Fairus meninggalkan bukti SMS. Tapi apa nak dihairankan, kerana terdesak dan pelahap manusia sanggup berbuat apa sahaja, biarpun perkara itu menjerat dirinya.

Contohnya kes bukti SMS antara Najib Razak dan peguam Shafiee Abdullah berkenaan isu Razak Baginda.

Selepas menyedari kebobrokannya mulai terdedah, si budak Fairus mula menghubungi ‘rakan-rakan’ yang membantunya selama ini.

Kepada rakannya seorang usahawan bernama Azmi Nayan dia bersumpah menafikan semua itu. Azmi dipercayai telah menyumbang kira-kira RM50 ribu kepada si budak Fairus bertujuan kononnya untuk kebajikan rakyat.

Si budak Fairus dipercayai masih memujuk Azmi menyalurkan bantuan kewangan kepadanya.

Sementara seorang lagi usahawan kuari Pulau Pinang turut dihubunginya. Si budak Fairus menafikannya dengan mendakwa kononnya ‘sim card’ telefonnya ( 017-3567320 / 019-6237300) telah 'diklon' pihak tertentu bertujuan menfitnah untuk memburukkan imejnya.

Itulah wajah sebenar TKM 1 Pulau Pinang Mohammad Fairus Khairuddin, yang kononnya sedang berjuang membela rakyat, khususnya Melayu Pulau Pinang.

Aduhhhhh.... Alahaiiiii Fairusssssss !