Dari Umno Fairus Datang Kpd Umno Dia Kembali-ALFATIHAH

Dari Umno Fairus Datang Kpd Umno Dia Kembali-ALFATIHAH
Syukur Fairus Keluar Keadilan-Dr Syed Husin

Akhbar Cina Dah Lama Kata Fairus Gagal

Akhbar Cina Dah Lama Kata Fairus Gagal

JOM PI RAMAI-RAMAI

JOM PI RAMAI-RAMAI

Ingatlah YB Pakatan

" Kepada yang bergelar YB - YB Pakatan, SAMM nak beritahu kerana 'kerja bodoh' anak mudalah sejak 1998 (dan pejuang sebelum itu) kamu nikmati kerusi YB itu. Sekarang semuanya telah Najib perkuda terpulang nak duduk atau bangkit melawan. " - Che'Gu Bard

Ahad, April 12, 2009

Bakal pengganti Fairus diumum Rabu, Anwar serah nama esok

.
Sedutan mStar Online

PULAU PINANG: Bakal pengganti Timbalan Ketua Menteri 1 Pulau Pinang dan anggota Exco kerajaan negeri akan diumumkan Rabu depan, kata Ketua Menterinya, Lim Guan Eng.

Katanya, beliau masih menunggu maklum balas dari Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim berhubung calon yang akan dilantik bagi mengisi jawatan itu.

Dalam pada itu, Anwar memberitahu wartawan di sini petang ini bahawa beliau akan menyerahkan nama kepada Lim esok.

"Walaupun saya diberi kuasa melantik timbalan saya tetapi atas semangat setiakawan, saya telah meminta Anwar untuk menamakan seorang calon bagi mengisi jawatan itu dan ia dijangka diumumkan Rabu depan," kata Lim kepada pemberita selepas menghadiri majlis mengangkat anggota Jawatankuasa Keselamatan dan Kemajuan Kampung (JKKK) di sini hari ini.

Lim berkata, Anwar memberi tempoh sehingga hari ini bagi mempertimbang calon Timbalan Ketua Menteri 1 dan anggota Exco kerajaan negeri itu.

"Saya memutuskan untuk memberi Anwar lebih masa menimbangkan perkara itu," kata beliau dipetik Bernama.

Semalam, Lim dipetik sebagai berkata bahawa Anwar memaklumkannya bahawa calon itu mestilah Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) berbangsa Melayu.

ADUN Batu Maung Abdul Malik Abul Kassim dan ADUN Sungai Bakap Maktar Shapee dilaporkan antara calon pilihan bagi mengisi jawatan Timbalan Ketua Menteri 1.

Kerusi itu kosong apabila wakil rakyat dari PKR Mohammad Fairus Khairuddin yang juga ADUN Penanti meletakkan jawatan itu pada 8 April.


BERKATALAH BENAR WALAUPUN PAHIT !