Dari Umno Fairus Datang Kpd Umno Dia Kembali-ALFATIHAH

Dari Umno Fairus Datang Kpd Umno Dia Kembali-ALFATIHAH
Syukur Fairus Keluar Keadilan-Dr Syed Husin

Akhbar Cina Dah Lama Kata Fairus Gagal

Akhbar Cina Dah Lama Kata Fairus Gagal

JOM PI RAMAI-RAMAI

JOM PI RAMAI-RAMAI

Ingatlah YB Pakatan

" Kepada yang bergelar YB - YB Pakatan, SAMM nak beritahu kerana 'kerja bodoh' anak mudalah sejak 1998 (dan pejuang sebelum itu) kamu nikmati kerusi YB itu. Sekarang semuanya telah Najib perkuda terpulang nak duduk atau bangkit melawan. " - Che'Gu Bard

Sabtu, April 18, 2009

Siri 68 : Elak membazir, Anwar minta Najib jangan letak calon

.
Respon kepada kenyataan Perdana Menteri Mohd Najib Razak, bahawa pilihanraya kecil Penanti tidak perlu diadakan kerana akan membazirkan masa dan wang rakyat, Ketua Umum Anwar Ibrahim berkata justeru itu Umno disaran tidak meletakkan calonnya di kerusi berkenaan bagi membolehkan PKR menang percuma.

Apabila Umno tidak menyertai pilihanraya itu nanti, katanya, Pakatan Rakyat boleh menumpukan masa membantu Najib untuk memulihkan ekonomi negara, seperti mana yang disarankannya.

"Oleh kerana tidak perlu pilihanraya kecil, eloklah Umno tidak meletakkan calonnya,

"Jadi kita pun tak pening, dia pun tak pening," kata Anwar tersenyum ketika sesi taklimat di Dewan Yayasan Aman, Penanti, malam tadi.

Biarlah katanya Pakatan Rakyat meneruskan kerja, membantu rakyat dan negara memulihkan ekonomi.

Najib kata Anwar perlu konsisten dan tuntas dengan tindakan dan kata-katanya.

Pada sesi taklimat tersebut, Anwar menjelaskan sebab Mohammad Fairus Khairuddin melepaskan jawatan sebagai ADUN Penanti.

Kenyataan media yang ditandatangani Fairus turut diedarkan kepada hadirin.

Turut hadir Pengerusi PKR Pulau Pinang Zahrain Mohd Hashim, Timbalannya Dr. Mansor Osman, Pesuruhjaya PAS Negeri Ustaz Saleh Man, Timbalannya Hamdan Abdul Rahman, Exco dan ADUN PKR.

BERKATALAH BENAR WALAUPUN PAHIT !