Dari Umno Fairus Datang Kpd Umno Dia Kembali-ALFATIHAH

Dari Umno Fairus Datang Kpd Umno Dia Kembali-ALFATIHAH
Syukur Fairus Keluar Keadilan-Dr Syed Husin

Akhbar Cina Dah Lama Kata Fairus Gagal

Akhbar Cina Dah Lama Kata Fairus Gagal

JOM PI RAMAI-RAMAI

JOM PI RAMAI-RAMAI

Ingatlah YB Pakatan

" Kepada yang bergelar YB - YB Pakatan, SAMM nak beritahu kerana 'kerja bodoh' anak mudalah sejak 1998 (dan pejuang sebelum itu) kamu nikmati kerusi YB itu. Sekarang semuanya telah Najib perkuda terpulang nak duduk atau bangkit melawan. " - Che'Gu Bard

Jumaat, April 24, 2009

Siri 78 : Najib tidak setuju Fairus letak jawatan

.
Presiden Umno Mohd Najib Tun Razak berkata secara prinsipnya beliau tidak bersetuju keputusan Mohammad Fairus Khairuddin meletak jawatan sebagai ADUN Penanti.

"Prinsipnya, kita tak boleh gunakan kedudukan kita, sebab apabila kita tawarkan diri untuk bertanding, kita sanggup untuk beri khidmat untuk rakyat, selama tempoh penggal parlimen berkenaan.

"Jadi kita tak boleh, setelah satu tahun merasakan untuk letak jawatan, melainkan atas sebab-sebab yang diperuntukan perlembagaan.

"Walaupun kita boleh meletakkan jawatan, tetapi pada prinsip dan semangat, kita mesti balik kepada akujanji kita kepada pengundi," tambahnya dipetik Malaysiakini.

Dalam pada itu, Majlis Tertinggi (MT) menyerahkan kepada biro politik parti itu untuk memutuskan sama ada akan meletakkan calon BN bertanding dalam pilihanraya kecil DUN Penanti.

Presiden Umno, Datuk Seri Najib Tun Razak yang juga pengerusi biro tersebut berkata, perkara itu diputuskan dalam mesyuarat MT hari ini.

"(MT) serahkan mandat kepada biro politik untuk buat keputusan (mengenainya)," kata Najib selepas mempengerusikan mesyuarat MT selama empat jam di ibunegara hari ini.

Ditanya bilakah biro akan bermesyuarat memandangkan pilihanraya kecil itu tidak lama lagi, Najib berkata: "Kita tahu bila mahu buat mesyuarat".

BERKATALAH BENAR WALAUPUN PAHIT !