Dari Umno Fairus Datang Kpd Umno Dia Kembali-ALFATIHAH

Dari Umno Fairus Datang Kpd Umno Dia Kembali-ALFATIHAH
Syukur Fairus Keluar Keadilan-Dr Syed Husin

Akhbar Cina Dah Lama Kata Fairus Gagal

Akhbar Cina Dah Lama Kata Fairus Gagal

JOM PI RAMAI-RAMAI

JOM PI RAMAI-RAMAI

Ingatlah YB Pakatan

" Kepada yang bergelar YB - YB Pakatan, SAMM nak beritahu kerana 'kerja bodoh' anak mudalah sejak 1998 (dan pejuang sebelum itu) kamu nikmati kerusi YB itu. Sekarang semuanya telah Najib perkuda terpulang nak duduk atau bangkit melawan. " - Che'Gu Bard

Rabu, April 22, 2009

Siri 75 : Bekas Adun Penanti tidak yakin ada pilihan raya

.
Bekas ADUN (PKR) Penanti Abdul Rahman Kadir, berkata beliau tidak yakin SPR akan mengadakan pilihanraya kecil Penanti, biarpun Mohammad Fairus Khairuddin secara rasmi telah mengumumkan mengosongkan kerusi berkenaan pada 16 April lalu.

"Kita percaya, BN dan SPR sedang mencari helah bagaimana untuk tidak mengadakan pilihan raya kecil Penanti."

Ini kata Abdul Rahman, Umno/BN cuba menggelak malu sekiranya parti itu berterusan kalah untuk kali ke-5 berturut-turut dalam pilihan raya kecil.

Namun, jika pilihanraya diadakan BN tetap akan meletakkan calonnya, meskipun Najib umum parti itu mungkin tidak meletakkan calonnya.

"Memang Najib bersuara tidak akan menyertai pilihanraya, tetapi apabila Perdana Menteri yang sebenarnya ( Dr Mahathir) mahu BN bertanding, Najib akan patuh akur," ujarnya.

'Mereka ini (SPR) boleh pusing 360 darjah," katanya tanpa mahu mengulas lanjut.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mengadakan mesyuarat pagi ini bagi membincangkan pilihan raya kecil kerusi Dewan Undangan Negeri Penanti.

"Kita bertemu pagi ini berhubung pilihan raya kecil Penanti tapi sidang media mengumumkan keputusan mesyuarat hanya diadakan Jumaat," kata Timbalan Pengerusi SPR, Datuk Wan Ahmad Wan Omar ketika dihubungi mStar.

Difahamkan pada Jumaat ini, BN turut bermesyuarat bagi memutuskan sama ada akan menyertai pilihan raya kecil Penanti.

SPR sebelum ini mencadangkan agar tiada pilihan raya kecil jika mana-mana Adun atau ahli Parlimen meletakkan jawatan tanpa sebab.

BERKATALAH BENAR WALAUPUN PAHIT !